Naar Indiaas eten in Den Haag? Wij helpen je op weg!

Indiaas eten Den Haag

 

Als het op Indiaas eten aankomt, loopt Den Haag niet bepaald over van de mogelijkheden. Maar dat betekent niet dat er geen lekkere plekken zijn om authentiek Indiaas eten te krijgen. Als u weet waar u moet zoeken, kunt u in enkele van de bekendste restaurants van de stad op verborgen juweeltjes stuiten. Van noordelijke regio's als Delhi en Bengalen tot zuidelijke staten als Kerala en Tamil Nadu, India heeft zoveel verschillende regionale keukens dat uw zoektocht naar de perfecte plek om te eten niet beperkt is tot één bepaald gebied. Op deze pagina geven we je een kort overzicht van waar je in Den Haag heerlijke Indiase gerechten kunt vinden. Want wie weet wil je wel vaker uit eten!

Delhi en Noord India

Delhi is de hoofdstad van India en tevens het belangrijkste culturele centrum. De stad is beroemd om zijn architectuur in Mughal-stijl en is een belangrijke bestemming voor backpackers uit de hele wereld. Als u van straatvoedsel houdt, vindt u in Delhi de beste.

Het straatvoedsel van Delhi kan grofweg in twee categorieën worden verdeeld – het voedsel dat je in elke grote stad zou verwachten en de regionale specialiteiten die alleen in de stad verkrijgbaar zijn. Tot de regionale specialiteiten van Delhi behoren Punjabi Lamb Roll en Sheekh Kebab, Gujarati bonda en Rajasthani rogan josh, een rijke saus op basis van kruiden, room en lamsvlees. Andere favorieten zijn de beroemde vada pav en de sambar, een soep van linzen en tamarinde. Delhi is een geweldige plek om Indiaas te eten, met veel geweldige opties.

Bengalen en Mumbai

De keuken van de deelstaat West-Bengalen is de eerste Indiase keuken waar de meeste mensen aan denken als ze aan Indiaas eten denken. En met reden: De smaken van deze keuken zijn bijzonder rijk, en de Bengaalse langar, of 'community dining', is legendarisch, waarbij iedereen op een bepaald moment van de dag samenkomt om van een eenvoudige maaltijd te genieten.

Bengaals eten combineert veel smaken en ingrediënten, waardoor het voor niet-ingezeten eters een beetje moeilijk is om er ten volle van te genieten. Met name de gebruikte ingrediënten, zoals mosterdzaad en mosterdblad, zijn sterk en worden best vermeden door wie er niet aan gewend is.

Dan is er natuurlijk nog Mumbai. De Portugezen introduceerden veel van de basisingrediënten van de moderne Indiase keuken in deze stad, en sindsdien zijn ze voortdurend aanwezig in de Indiase diaspora. Het resultaat is een amalgaam van smaken en ingrediënten dat heeft geleid tot een unieke en intrigerende keuken, die nu een van de beroemdste en beroemdste ter wereld is.

Conclusie

Wanneer u naar een ander land reist, is het altijd een goed idee om het lokale eten te eten. Het eten van authentiek, lokaal voedsel kan uw ervaring verrijken en u een diepgaander inzicht geven in de cultuur van het land en de mensen die er wonen. Probeer zoveel mogelijk lokale gerechten en wees niet bang om uw medereizigers te vragen wat zij u aanraden. Eten kan een geweldige manier zijn om nieuwe vrienden te maken en tegelijkertijd te genieten van een intiemere ervaring van uw omgeving.

Je kunt ook wat van het eten mee naar huis nemen als het je aanspreekt. Je hoeft immers niet elke dag Indiaas te eten als je in India bent. Het kan een leuke afwisseling zijn van je normale dieet, en het kan ook een geweldige manier zijn om wat geld te besparen tijdens het reizen. Veel backpackers gaan niet uit eten, maar eten in goedkope Indiase restaurants als ze in andere landen zoals India zijn.